Siirry suoraan sisältöön

JCDecaux yhdistää designin ja vastuullisuuden viherpysäkillään

JCDecaux yhdistää designin ja vastuullisuuden viherpysäkillään
JCDecaux on jälleen osoittanut olevansa kaupunkidesignin ja vastuullisuuden edelläkävijä esittelemällä uuden innovatiivisen projektinsa: Vehreä Ratikkapysäkki. Hanke on toteutettu yhteistyössä WSP Finland Oy, Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy ja InnoGreenin kanssa. Se tuo urbaaniin ympäristöön vehreyttä ja ekosysteemipalveluita, haastamalla perinteiset käsitykset julkisen liikenteen infrastruktuurista.
 
Vehreä Ratikkapysäkki -konsepti on osa vuonna 2024 Helsingissä käyttöön otettavaa raitiovaunulinjaa, joka käsittää yhteensä 16 pysäkkiä. Tavoitteena on luoda julkisista liikennepysäkeistä vehreitä keitaita, jotka tarjoavat visuaalista ja ekologista arvoa kaupungille ja sen asukkaille. Pysäkit tuovat luonnon lähelle kaupunkilaisia ja parantavat kaupunkiympäristön mikroilmastoa.
 
viherpysakki_haukilahdenkatu_2024_27
 
Projekti ei keskity pelkästään visuaaliseen parantamiseen, vaan myös kestävyyteen. Vehreä Ratikkapysäkki -hankkeessa kerätään dataa muun muassa mikroilmaston muutoksista, hulevesien hyödyntämisestä kasteluun sekä hyönteisten esiintymisestä. Tämä tieto rikastaa kaupunkiekosysteemiä ja antaa arvokasta dataa tulevaisuuden hankkeiden kehittämiseen.
 
Vehreä Ratikkapysäkki on rohkea esimerkki siitä, kuinka perinteisesti toimiva kaupunkirakenne voidaan muuttaa ekosysteemipalveluita tarjoavaksi ja visuaalisesti houkuttelevaksi ympäristöksi. Tämä projekti osoittaa, että vastuullisuus ja kaunis kaupunkidesign voivat kulkea käsi kädessä, luoden uusia standardeja julkiselle tilalle.
 
viherpysakki_haukilahdenkatu_2024_2
 
Projektin merkittävyys korostuu sen skaalautuvuudessa. Onnistuneen pilotin jälkeen konsepti on tarkoitus levittää kaikkiin Helsingin uusiin ratikkapysäkkeihin, mikä tekee siitä uraauurtavan mallin kaupungeille ympäri maailman. 
 
Vehreä Ratikkapysäkki osoittaa, että kestävyyden ja designin yhdistäminen on paitsi mahdollista myös äärimmäisen tarpeellista tulevaisuuden kaupungeissa. Tämä hanke kutsuu kaupunkilaiset mukaan kokemaan ja oppimaan, kuinka yhteinen ympäristömme voi muuttua ja kehittyä entistä paremmaksi – yhdessä.
 
viherpysakki_haukilahdenkatu_2024_16

Kokeilut toteutetaan osana PilotGreen-hanketta, jota koordinoi Forum Virium Helsinki. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja kestää vuoden 2025 loppuun asti.

fi_euroopan_unionin_osarahoittama_pos

 

Lue lisää aiheeseen liittyvää sisältöä